barrique sudy 30L- 225L-300L-dubové

Materiál  na výrobu sudů je dub zimní/Quercus Petraea/ a dub letní/Quercus Robur/.Výběr dřeva a oblast kde dorůstá,je klíčová pro jeho pozdější využití na vyzrání vína.Kvalitní víno se totiž potřebuje trochu nadechnout vzduchu přes dýhu sudu.Ono okysličování,je zásadní pro pozdější kvalitu vína.Jedná se hlavně o kvalitní červená vína.Důležité pro kvalitu a chut vína je také jeho toustování/vypalování/.Náš zákazník si může vybírat ze čtyřech druhů toustování a to L-light/lehké/,M-medium/střední/,M+medium+/střední+/,H-heavy/těžké/.Recept na to,které toustování na jaký druh vína využít neexistuje.Záleží hlavně na zkušenostech vinaře.Barrique sudy je možné použít maximálně tři krát po dobu nejdéle 3 let,aby víno mělo přívlastek,že je z Barrique sudu.Po této době se samozřejmě může dále používat na uskladnění vína nebo destilátů.